U-571 (2000)

You’re the skipper now. And the skipper always knows what to do whether he does or not.

U-571 er en film som er god de første gangene man ser den, men etter noen gjensyn dukker svakhetene opp. Filmen blir aldri kjedelig, tempoet er høyt og det er mye dramatikk og litt spenning her, men man vet jo hvordan dette vil gå siden det er en film fra Hollywood. Derfor er Das Boot en fantastisk film da man får se ting man ikke forventer i det hele tatt.

Skuespillerne gjør en grei jobb, ikke noe mer. Sleske Matthew McConaughey er ikke like slesk som vanlig, men han er ikke en autoritær mann man får respekt for, selv om han forsøker sitt beste. Bill Paxton spiller den samme rollefiguren som Bruce Greenwood spilte i The Core, og fyren holder nesten den samme talen når han skal forklare hvorfor ikke Matthew McConaughey får kommandere sin egen ubåt.

U-571 er en lett popcornfilm som byr på et heftig lydspor og forglemmelige rollefigurer. Das Boot er fremdeles kongen, og det tror jeg alltid den vil være.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.