Cool Runnings (1993)

Oh, yeah, just one little drawback to this delightful winter sport. The high-speed crash. Ooh! That hurt. Always remember, your bones will not break in a bobsled. No, no, no. They shatter.

Cool Runnings er delvis basert på sanne hendelser. Det meste man ser i filmen skjedde ikke i virkeligheten, og det ble en liten nedtur å lese om hva som skjedde i virkeligheten etterpå. Cool Runnings er typisk en film som prøver å få seerne i godt humør med fire glade jamaikanere. De har alle odds imot seg, men de har en ståpåvilje som få har. Å se fire jamaikanere i en bobslede er et syn man ikke ser ofte.

Filmen er ikke særlig velspilt. John Candy er solid, men hans juksete rollefigur ødelegger for mye. Jeg skjønner ikke helt hva de tenkte på når Cool Runnings er en lett og fargerik film. John Candy kommer ikke til sin rett når han spiller en så mørk rolle i en ellers så lett og hyggelig film.

Cool Runnings er ikke en solid film. Den selger på fire glade jamaikanere som kjemper mot overmakten når de deltar i en vinteridrett. Filmen prøver å sjarmere en i senk, men det blir for mye tulleball og lite latter, og man merker at manuset sikkert er snekret i sammen i løpet av noen få timer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.