Fast Times at Ridgemont High (1982)

Relax, all right? My old man is a television repairman, he’s got this ultimate set of tools. I can fix it.

Fast Times at Ridgemont High var en film jeg ikke fikk med meg når jeg vokste opp på 80-tallet. Etter å ha sett den for første gang, kan jeg ikke si at jeg gikk glipp av så mye. Hvor er humoren? Hvor er sjarmen? Jeg lo kun en gang, elles var dette en kjedelig og tannløs film uten mening. Når selveste Cameron Crowe er manusforfatter, og filmen er basert på hans egen bok, da forventer jeg ganske mye. Heldigvis har Cameron Crowe vokst som regissør og manusforfatter, Almost Famous er helt genial.

Sean Penn spiller en surfeboms uten hjernekapasitet. Noen ganger høres han ut som en full jamaicaner, han glemmer aksenten noen ganger. Han leverer den beste rolletolkningen, men det er ikke en genial rolletolkning. Når jeg tenker på hjernedøde surfebomser eller rockere som sier dude, dukker hele tiden Keanu Reeves opp i hodet mitt som den beste bomsen jeg har sett. Selv om han er en latterlig skuespiller, er han faktisk helt genial i Bill & Ted-filmene. Nå kom Fast Times at Ridgemont High ut noen år før Bill & Ted-filmene, og det må sies at Keanu Reeves satte en høy standard få har klart å følge.

Jeg vet mange verdsetter Fast Times at Ridgemont High høyt. Nostalgi må ha mye å si, for filmen er ikke en godbit, og for en som vokste opp på 80-tallet, har jeg sjelden sett en så kjedelig film om ungdom og sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.