Battleship (2012)

Nok et uvennlig besøk.

Bilde: 2.35:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: Preparing For Battle, All Hands On Deck, Engage In Battle, Commander Pete, Visual Effects, Digital Copy.

Jorden får besøk av utenomjordiske skapninger i nærheten av Hawaii. Der befinner det seg krigsskip som er ute på øvelse, og de forsøker å stoppe de utenomjordiske skapningene fra i å invadere jorden.

Battleship er en film jeg forventet svært lite av. Kritikerne har vært harde mot filmen, jeg skjønner ikke kritikken i det hele tatt, for dette har til nå vært sommerens beste popcornfilm. Den er også bedre enn Transformers-trilogien, for det er svært lite dødtid og irritasjoner i Battleship. Glem spillet, det er kun en actionsekvens som minner litt om brettspillet, så er det avklart.

Battleship bygger opp karakterene på en enkel måte. Etter det når de utenomjordiske skapningene treffer vannet, så klarer filmen å skape en uhyggelig atmosfære der man bare venter på at ting skal sprenges i lufta. Prikken over i-en er at filmen føltes som en blanding av Transformers og Halo. På havet så har vi krigsskip mot flytende romskip, og på land så har vi de utenomjordiske skapningene som er skumle og ser fryktinngytende ut. De har menneskelige trekk som gjør dem fryktinngytende når mennesker er i nærheten av dem. Spesielt øynene er skumle.

Skuespillerne her er av blandet kvalitet. De fleste er ikke særlig gode, men Taylor Kitsch med sin dype røst, og en av mine favorittskuespillere, Tadanobu Asano, leverer varene. Rihanna er selvsagt elendig, og vi finner også en type som ligner veldig mye på Matt Damon her, Jesse Plemons. Han er helt tom som skuespiller, men det er fremdeles artig å se ham siden han ligner så mye på Matt Damon. Man må være klar over at det er ikke snev av karakterdybde her, selv filmene til Michael Bay har mye mer karakterdybde.

Dette er virkelig en god actionfilm med gode dataeffekter. Filmmusikken er svært god og passer virkelig til scenene som blir vist på skjermen. Den er energisk, og hjelper til med å skape nerve i mange av scenene der heltene ligger tynt an. Filmen blir aldri kjedelig i det hele tatt, og mot slutten så får vi også noen fine scener med noen gamlinger som får en til å trekke på smilebåndet. Det er så idiotisk, og Peter Berg vet det også, jeg fikk følelsen at han gjorde narr av Michael Bay med gamlekarene i sakte film.

Battleship klarer å blande action og komedie helt perfekt, og regissør Peter Berg vet virkelig hvordan han skal filme og sette sammen actionscener. Han er lik Michael Bay, bare at Peter Berg er mer rett på sak og har et bedre overblikk enn Michael Bay når det gjelder å sette sammen actionscener så man ser hva som foregår. La nå Peter Berg få lage en Transformers-film, for han har i min bok overtatt tronen til Michael Bay når det gjelder å lage gode og idiotiske underholdningsfilmer. Peter Berg er en så mye bedre actionregissør enn Michael Bay, mannen må få flere sjanser som dette til å skinne!

Battleship er en herlig, idiotisk underholdningsfilm som sparker ræv, og det gjør den med glimt i øyet.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 5/10

Bilde og lydkvaliteten er fantastisk. Dette er grunnen til at jeg elsker å se filmer på Blu-ray Disc og ikke DVD lenger. Bildekvaliteten er fantastisk, det vil si, det er ikke et naturlig bilde vi ser, men det skal man heller ikke forvente av en film som dette. Lyden er spesielt meget god, det skjer så mye på skjermen med eksplosjoner, skrik og mekaniske lyder, men lydsporet har full kontroll. Det er så åpent og luftig med fin, stram bass.

Ekstramaterialet er greit nok, det er det vanlige med litt skryt av aktørene, hvordan man lagde dataeffektene, litt snakk om spillet og en guidet tur på et krigsskip.

10 thoughts on “Battleship (2012)”

 1. Nå ble jeg litt overrasket ^^, Så ikke denne karakteren kommer fra deg på denne filmen 😛
  Kul film var det iallefall 🙂

  1. Hehe, lenge siden jeg har blitt så underholdt av en popcornfilm fra Hollywood på denne måten. Tok meg tilbake til Bad Boys II. Så useriøst, men så underholdende. Jeg er da ikke en filmsnobb, Tom! 🙂

 2. Nei, det er sant … selv om man noen ganger skulle tro det *ler*
  Jeg håper den nye Bourne filmen underholder på samme nivå ^^,

 3. Nå varer ikke verda til 21 desember 2012!!! Personlig fant jeg filmen til å være i overkant variabel. Noen av actionscenene fungerte ypperlig, men stort sett var de for impotente til at det rykket i actionkvisten.

  Kitch gjorde en artig rolletolkning men jeg falt litt for den greia Rihanna ga oss; virket som hun skjønte at hun var med i en håpløs film og dermed leiket seg igjennom den.

  1. Uff, Rihanna og Matt Damon var elendige, kanskje den virkelige Matt Damon kommer til å saksøke Universal for å leie inn en tom kloning. 🙂 Jeg tror ikke Rihanna skal satse på en skuespillerkarriere når hun ikke klarer å gjøre mer ut av en så enkel rolle, forferdelig å se på. Jeg tror hun ga alt, Rune, absolutt alt.

   Jeg digger Battleship, sett den to ganger nå, og den tupper Transformers-filmene i ræva med et stort glis. Kanskje Michael Bay kan gi et slag tilbake hvis det kommer en Bad Boys 3.

 4. Greit nok at dette kan fungere som popcornfilm for en del mennesker. Men 9/10? Du mener denne er 2 klasser bedre enn den siste batman filmen? Har du gitt en så god karakter litt på trass, grunnet den elendige kritikken denne filmen fikk? Ikke svar, jeg tror nemlig det var bittelitt trass her uansett hva du sier, om så underbevisst…..hehe.

  1. Markeringsbehov har jeg ikke, jeg bryr meg lite om hva andre mener om filmer, jeg er kun ute etter min personlige filmopplevelse, så ja, Battleship er så mye heftigere enn The Dark Knight Rises. Det sier jeg uten å blunke, Bad Boys 2 er også mye bedre, men jeg synes ikke det blir riktig å sammenligne disse filmene da tonen er så ulik.

   Jeg leser kun anmeldelser etter jeg selv har skrevet min, og jeg leser svært få filmanmeldelser. Vil ikke forsøple min hjerne for mye, vet du.

   Når det gjelder film så kan man sikkert trasse når man er ung og usikker og føler at man skal markere seg i verden med å kverulere og like det få liker. Jeg er ikke ung eller usikker, jeg kjenner meg selv så godt og min egen filmsmak, og som sagt, jeg bryr meg ikke hva andre måtte mene om min egen filmopplevelse. Mer har jeg ikke å si om den saken, Battleship er for min del den beste filmen jeg har sett i 2012, hvis ikke Django Unchained slår skikkelig på stortrommene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.