The Hunger Games (2012)

Dødslekene.

Bilde: 2.40:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: The world is watching: Making of The Hunger Games, Game maker: Suzanne Collins and The Hunger Games Phenomenon, Letters from Rose Garden, Controlling The Games, A conversation with Gary Ross and Elvis Michell, Propaganda film, Marketing Archive (Poster gallery, Photo gallery, trailers), Prepering The Games: A director´s process – Blu-ray Eksklusiv.

24 tenåringer blir valgt ut til et farlig spill der det kun kan være en vinner, og det er den som fremdeles puster. Katiness velger seg frivillig til å delta når hennes yngre søster blir plukket ut til å delta i dødslekene.

The Hunger Games har vært en av de største kassasuksessene i år. Filmen blir selvsagt sammenlignet med den japanske klassikeren Battle Royale. men The Hunger Games kan egentlig ikke sammenlignes med den filmen, grunnet at den mangler galskapen og råskapen til Battle Royale. The Hunger Games satser mer på en kjærlighetshistorie.

For en som ikke er kjent med bøkene, så gir ikke The Hunger Games nok informasjon på hva som foregår i dette universet og hvorfor folk sulter. De rike og vellykkede som bor i storbyen er sminket og går kledd som klovner. Dette gjør at man ikke klarer å ta dette universet så seriøst som man kanskje burde. Det er lite kult med fransk mote fra 1800-tallet.

Det er Jennifer Lawrence som bærer filmen på sine skuldre der hun gjentar rollen sin fra Winter’s Bone. Uten henne så hadde garantert The Hunger Games ikke blitt like god da det er så mange middelmådige, yngre skuespillere med i filmen.

Selve dødsleken er ganske latterlig der det er så stor aldersforskjell mellom deltagerne. Unge jenter på 12-13 år mot trente drapsmaskiner blir for dumt og urealistisk. Skurkene i filmen er kjedelige karikaturer som blir spilt av talentløse skuespillere. De er lite skremmende, man blir kun irritert på hvor dårlige de er når de åpner kjeften sin.

Den første timen synes jeg var det beste med hele filmen, men når dødsleken starter så mangler spenningen og atmosfæren. Den er der de første 20 minuttene, men så blir det veldig forutsigbart og regien skulle ha vært strammere. Jeg ble også skuffet over noen valg her der arrangøren blander seg inn med skogbrann og noen idiotiske skapninger. Hvorfor ikke bruke den enkle formelen som man finner i Battle Royale? Og hvor ble det av sulten som så mange andre deltagere døde av? Her var det ikke mange som var sultne.

The Hunger Games er en film som spiller mest på følelser, og som nok vil treffe det yngre publikummet mest, spesielt tenåringsjenter.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 8/10

Bildekvaliteten er svært god i lyse partier, men når mørket senker seg, så holder ikke sortnivået det nivået man forventer i en moderne film. Sortnivået blir lyseblått, og det er noe grums i de mørkeste partiene når handlingen finner sted i en hule. Bildet blir også veldig mykt i de mørkeste partiene, mens i dagslys ser det skarpt ut.

Lyden er klar, men jeg forventet litt mer av lydsporet som ikke får sjansen til å virkelig trykke til og åpne seg skikkelig. Det skal sies at filmen tillater ikke at lydsporet får leke seg da det ikke skjer så mye som man først skulle tro.

For fansen av filmen, så vil de sikkert være i himmelen med over 2 timer ekstramateriale som dekker det meste du vil vite om filmen. Man får mye for pengene, og det er alltid positivt.

2 thoughts on “The Hunger Games (2012)”

  1. Jeg var nok rammet av Jennifer bakterien når jeg var litt vel positiv til denne filmen første gang jeg så den, men herregud for en alt i en pakke hun er. Nesten alt hun deltar i er severdig. Når det gjelder filmen etter gjensyn, må jeg si at her er det mega stort potensiale, dessverre tryner de i forsøket på å nå tennåringsjentene. Mørkere stemning, bedre stil valg på moter etc og en Jennifer som setter en pil gjennom hodet på han ubrukelige fyren på slutten som jeg ikke engang husker hverken ekte navn eller karakternavn på etter 2 gjennomganger av filmen, så ville vi nærmet oss noe.

    1. Satt med en Twilight følelse her, råskapen mangler, mest for jentene. Men selvsagt ikke like ræva som Twilight-filmene. Enig i det du sier.

      Nå må jeg stikke, skal se Skyfall. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.