Varg Veum – Kalde Hjerter (2012)

Hvor er kyllingene mine?

Bilde: 1.78:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: Ingen.

Varg Veum skal bli far, og med det nye oppdraget setter han Kari og sitt ufødte barn i fare når han får en smågal chilielsker etter seg. Vil chilielskeren påføre Varg Veum stor smerte, eller vil Varg Veum takle varmen?

Endelig er Varg Veum-serien ferdig. Det ble hele 12 filmer, og det er en god del filmer for mange spør du meg. Varg Veum – Kalde Hjerter avslutter ikke med stil, denne filmen er så dårlig at den får en viss underholdningsverdi.

Jeg trodde ikke mine egne øyne når skurken i filmen torturerer en annen person med å gni chili i øynene på ham. Etter hva skurken sier, så er denne chilisorten verdens sterkeste, men det virker ikke slik når man ser på reaksjonen til offeret. Skurken i filmen er latterlig komisk der han torturerer folk med chili, og er helt gal etter kyllinger. Da hjelper det heller ikke at skuespilleren som spiller skurken er elendig og svært lite truende. Det gjelder alle skuespillerne i filmen, med unntak av Mads Ousdal og Bjørn Floberg. Men selv han blitt en vits der han er filmenes moromann med vittige kommentarer som ikke er morsomme. Hva skjedde med Hamre? Nå glemte jeg nesten undersåtten til skurken, mannen som kommer med noen gullkorn av ordtak som ingen skjønner noe av. Seriøst, hva pokker er dette for en krimfilm?

Varg Veum – Kalde Hjerter er en ufrivillig komediefilm som forsøker å skape nerve og engasjement med filmmusikken, men den lykkes ikke i det hele tatt. Her har man skrapt sammen noen ubrukelige skuespillere fra bunnen av en skrotkasse, og kombinert med råtten dialog er dette faktisk en film som er verdt å få med seg, spesielt i lystig lag. Du tror ikke før du hører det.

Varg Veum – Kalde Hjerter kan være norges svar på klassikeren The Room med Tommy Wiseau i hovedrollen. Filmen har en rotete historie, den engasjerer ikke og det er flaut å se og høre på når skuespillerne lirer av seg den råtne dialogen. Trond Espen Seim har bare blitt dårligere og dårligere som Varg Veum. Hvem er egentlig denne Varg Veum? Det får man aldri svar på i løpet av 12 filmer, og det er en bragd i seg selv.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildekvaliteten er svært god, men bildet blir litt mykt og dødt i de mørkeste partiene. I dagslys er bildet skarpt og detaljert med et godt sortnivå. Dialogen er klar og tydelig, og filmmusikken klarer i det minste å skape noe atmosfære der den fyller opp rommet. Dette er ikke en lydfilm med masse actionscener, det er filmmusikken som dominerer når sidehøyttalerne blir tatt i bruk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.