Ted (2012)

ted bd

En snakkende teddybjørn.

Bilde: 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Teddybjørnen Ted og John er bestevenner, men nå blir vennskapet satt på prøve når John må ta kjærligheten på mer alvor. Kvinnen i hans liv krever mer av ham, og det vil skape litt problemer for bestekompisene.

Ted har vært en stor kassesuksess i USA. Jeg skjønner hvorfor, for dette var en sjarmerende og morsom film som spesielt filmnerder kan le av. Regissør Seth MacFarlane burde være kjent for de fleste som ser Ted, dette er mannen bak TV-serien Family Guy.

Mye av humoren fungerer, men det blir også noen bomskudd her. Det er spesielt mange av scenene med teddybjørnen som er de svakeste. Mark Wahlberg stjeler showet og mer til, han er fantastisk morsom i Ted, det kom jo ikke akkurat som en overraskelse. Det er mange filmreferanser i Ted, så man må være litt oppdatert når det gjelder filmer og hva som er populært om dagen.

Ted ga meg latterkrampe to ganger, høydepunktet var selvsagt kinamannen som tar helt av. Etter å ha sett Ted, så fikk jeg endelig sett møkkafilmen, Flash Gordon (1980). Du skal være ganske kjedelig hvis du ikke får lyst til å se den filmen når du er ferdig med Ted. Jeg er ganske sikker på at Ted gjorde at Flash Gordon fikk et nytt liv, for det er ikke akkurat få som så Ted på kino.

Det som dessverre ødelegger litt for filmen er den kjedelige kjærlighetshistorien. Filmen starter så friskt, men så overlater den stafettpinnen til romantikken, og det var ikke så lurt. For det dreper gnisten og tempoet, Ted tar seg en lang pause og den komme seg aldri helt i gang igjen.

Ted er ikke en perfekt komediefilm, men den gjør det meste riktig der andre komediefilmer feiler. Dessverre fungerer ikke kjærlighetshistorien, den er generisk og kjedelig. Dette er en film man ser sammen med gode filmkompiser, og hvis du er ute etter noe nytt og litt annerledes. Og selvsagt hvis du liker Family Guy.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildekvaliteten er jevnt god. Det er ikke de skarpeste bildet jeg har sett, men det skal man heller ikke forvente av en komediefilm. Det jeg ble mest skuffet over er at bildet er litt dødt og lite sprudlende. Og det gir jeg det digitale kameraet som ble brukt, skylden for. Jeg liker ikke utseende på filmer som er filmet med digitale kameraer. Det ser så lite levende ut.

Dialogen er klar og tydelig, og som forventet kommer lyden mest fra senter og fronthøyttalerne. Det skjer svært lite i sidehøyttalerne.

Ekstramaterialet består av det vanlige som kommentatorspor, tabbeklipp, slettede scener og bakomfilmen.

Ekstramateriell:
Deleted And Extended Scenes
Gag Reel
The Making Of Ted
Teddy Bear Scuffle
Audio Commentary with Seth MAcFarlane and Mark Wahlberg

2 thoughts on “Ted (2012)”

  1. Jeg skal innrømme noe her jeg ikke tror jeg har gjort til noen tidligere, jeg liker Whalberg. Der da har jeg sagt det. Jeg synes slett ikke han er en stor skuespiller, heller varierende fra middelmådig til bra med det rette materiellet. Men jeg synes fyren har en ekstremt sympatisk utstråling, han får meg rett og slett til å trives som seer, og jeg holder nesten alltid med ham, noe som er viktig for hovedpersoner å få til.

    1. Enig i at han er varierende, det ser man flere ganger i Ted. I enkelte scener stråler han, mens i andre scener overbeviser han ikke med det han forsøker å formidle. Elsker når han spiller mørke roller, spesielt i Four Brothers er han herlig hard og brutal. Og jeg synes også han kler komiske roller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.