Parenthood (1989)

Livet er en berg-og-dalbane.

Bilde: 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: Ingen.

Vi følger en storfamilie som alle sliter med sitt, spesielt ungene er det sentrale temaet.

Parenthood er en velspilt og jordnær film om familielivet og problemene man kan oppleve når idyllen slår sprekker. Noen er familiens svarte får, mens andre blir presset til å bli noe de kanskje ikke ønsker å bli i veldig ung alder. Alle kan relatere til en eller flere av karakterene i Parenthood. Forventningspress er kanskje noe av det tøffeste man opplever når man er ung. Man blir redd for å skuffe foreldrene sine hvis man ikke leverer det foreldrene dine forventer av deg.

Parenthood ble laget i 1989, og den føltes litt utdatert noen ganger. Spesielt med den afroamerikanske ungen som sjokkerer den hvite kjernefamilien fungerer ikke lenger. Steve Martin virker for gammel til å ha unger i den alderen de er i når filmen ble spilt inn. Det må være håret som gjør det, men han har aldri sett så ung ut heller.

Slutten blir litt klissete, jeg ventet bare på at gamlemor skulle poppe ut en unge hun også. Ellers er Parenthood en film som har tålt tidens tann. Det den tar opp, vil for de fleste alltid være et aktuelt tema, også når man har blitt godt voksen. Filmen blander drama og komedie på en naturlig måte, og ungene dominerer heldigvis ikke så mye at de ødelegger filmen.

Livet er ikke en dans på roser, det er vel kanskje like greit?

Bilde: 8/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 1/10

Bildekvaliteten er svært god til å være en katalogtittel. Fargene er for det meste naturlige, og vi får servert et rent bilde uten for mye flekker. Detaljene mangler spesielt i ansiktene til skuespillerne med porer og annet snadder. Lyden er litt hul og tynn. Dette er en dialogdrevet film, så mesteparten av lyden kommer fra senterhøyttaleren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.