The Woman in Black (2012)

Kvinnen i sort.

Jeg liker svært godt originalen fra 1989, og jeg så litt frem til denne nyinnspillingen, merkelig nok. Filmen er ikke direkte dårlig, men den blir for moderne i form med tanke på skvettescener som det blir for mange av i lengden. Den klarer aldri å skape den samme atmosfæren som originalen gjorde, for nyinnspillingen blir for rask på avtrekkeren. Allerede i starten når protagonisten ankommer huset og myrområdet, så merker man at filmen klarer ikke å skape den samme atmosfæren som originalen gjorde. Huset og området er ikke skremmende nok, man føler ikke den samme isolasjonen som man gjorde i originalen.

Hadde nå bare Daniel Radcliffe vært en bedre skuespiller. Han har ingen rekkevidde, og han er heller ikke en pen mann. Han er like dårlig som jeg egentlig først trodde. og han kledde ikke rollen som en bekymret far.

Den største feilen og mangelen er at kvinnen i sort ikke er i nærheten av å være like skremmende som kvinnen i originalen. Det er ikke mye vi ser til henne i originalen, det er få scener som forsøker å skremme. Nyinnspillingen gjør alt det motsatte med for mange dataeffekter som ikke er skremmende, kun til irritasjon. Filmen blir rett og slett for moderne med dataeffekter som de mest brukte virkemidlene, og det har jeg gått lei av. Spesielt når kvinnen i sort er dataanimert, det ødela mye av atmosfæren allerede da med det feilvalget.

Se heller originalen. Den er treg, men når den først skremmer, så vil du aldri glemme det. Liker du fremdeles moderne grøsser med mange dataeffekter og ikke skremmende unger, så er The Woman in Black en film som er verdt å sjekke ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.