The Hand of Death (1976)

Men who beg are not heroes. They’re cowards.

Jeg har hatt nok av fæle filmopplevelser med Jackie Chan og Lo Wei, men selv filmene til Lo Wei har mye mer underholdningsverdi enn dette makkverket. John Woo er regissør, og har selv en mindre rolle som en liten, ekkel pingle. Jackie Chan og Sammo Hung har begge to mindre biroller. Yuen Biao har en veldig liten rolle, men han blir drept ganske fort av skurken.

Det kjedelige med The Hand of Death er at den tar seg selv for seriøst. Lo Wei var en dårlig filmskaper, men det ble faktisk litt morsomt når filmene var så dårlige som de var, for mannen var bare patetisk. John Woo er ikke en dårlig filmskaper, men kampsportfilmer er ikke en sjanger for denne skyteglade regissøren.

Kampscenene er kjedelige og innholdsløse. Helten spilt av Tao-liang Tan, er ikke så aller verst, han kan egentlig ikke noe for at manuset er så dårlig som det er. Jeg er lei av å se det trøtte trynet til James Tien. Her spiller han en skurk, noe som igjen blir helt feil da han ikke er en god kampsportutøver. Han er tung og kjedelig, jeg har hele tiden lyst til å slå inn trynet på ham.

Jeg skjønner ikke vitsen med å lage en så tørr og kjedelig film. John Woo har faktisk noe å lære av Lo Wei. Skal det først lages en dårlig kampsportfilm, skal det gjøres med stil. Det gjør ikke John Woo med The Hand of Death.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.