Ice Age: Continental Drift (2012)

Veien tilbake.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1, Norsk Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

Sid, Manny, Diego og bestemoren til Sid, havner på et isflak og blir skilt fra familie og venner. Nå må gjengen finne veien tilbake igjen slik at de kan bli gjenforent med sine kjære, men det blir ikke lett når de møter noen gærne sjørøvere som ikke lar dem få være i fred.

Den tredje filmen var en skuffelse, heldigvis er Ice Age: Continental Drift mye bedre. Den er så å si like god som de to første filmene. Historien er veldig generisk, den er ikke særlig dyp. Historien i den første filmen er klart den beste. Her får vi en typisk historie om en far og sin opprørske tenåringsdatter som vil henge med de kule, og hun er villig til å ofre sin bestevenn for nettopp det. Hun havner i en krangel med sin far, og like etter havner far på et isflak. Datteren får som vanlig dårlig samvittighet der hun lengter etter sin far som forsøker å komme hjem igjen.

Ice Age: Continental Drift satser først og fremst på underholdningen som både barn og voksne kan ha glede av. Karakterene er sjarmerende og morsomme, og tiden står aldri stille. Det eneste kjedelige er at vi vet alt vil ende godt for våre helter, men det viktigste er at turen vi blir med på er fartsfylt og morsom. Og jeg liker alle de forskjellige dyreartene i filmen, hver eneste av dem har sin egen personlighet, selv om mange av dem kun får noen få sekunder med skjermtid. Karakterene som stjeler showet er selvsagt Sid, og det sultne ekornet. Åpningsscenen med ekornet er bare fantastisk å se på.

Sett bort fra den tredje filmen, holder Ice Age-serien seg svært godt sammenlignet med andre animasjonsfilmer der det har kommet flere oppfølgere. Jeg vil faktisk ha en film til jeg, så jeg håper Ice Age: Continental Drift vil gjøre det bra på kino. For dette er en film som alle kan se, alle vil forstå humoren. Dette er en fin familiefilm med universal humor der både barn og voksne vil le av de samme tingene. Her er det ikke humor som kun er myntet på barn eller voksne, dette er humor som ligger midt imellom, noe man ikke finner i så mange animasjonsfilmer.

Bilde: 10/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildekvaliteten er som forventet suveren. Jeg så denne filmen i 3D på kino, og når du ser filmen i 2D, vil du se og forstå grunnen til at så mange hater 3D. Fordi fargene er fantastiske på Blu-ray Disc når alt stemmer, og ikke vasket ut som i en 3D-film. Det er ikke mye mer å si om bildekvaliteten, bildet er krystallklart, som du forventer i en ny og populær animasjonsfilm.

Dialogen er klar, og filmen har noen scener som byr på litt dypbass. Men etter den første halvdelen av filmen skuffer lydsporet litt på grunn av at side og bakhøyttalerne ikke blir så mye brukt som jeg kunne ønsket. Spesielt er det filmmusikken som er svært lavt. Jeg husker jeg også la merke til hvor lite omgivelseslyd det var når jeg så filmen på kino. Lyden er selvsagt krystallklar, men filmmusikken blir holdt for mye tilbake, den holder seg hele tiden i bakgrunnen og da spesielt i front.

Når det gjelder ekstramaterialet er det mest interessante å høre skaperne bak filmen fortelle om selve produksjonen, og om de nye karakterene som dukker opp.

Ekstramateriell:
A whale of a Tale: Drifts, Rifts, Beasties and Myths
Through a pirates spyglass
Silent scrat movie
The Sid Shuffle
Ice Age: The story so far
Gutt’s Sing-along and more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.