Three Kings (1999)

Hjerte av gull.

Sammen med Jarhead, skiller Three Kings seg ut i mengden av filmer der handlingen er lagt til Irak-krigen. Her finnes det egentlig ingen helter, kun opprørsstyrkene er det man kan kalle helter. Resten er selvsentrerte mennesker som ikke eier ryggrad, eller så utnytter de en vanskelig situasjon og setter seg og sine interesser i førersetet. Grådighet kjenner ingen grenser, heldigvis åpner hendelser og erfaringer hjernene til de amerikanske soldatene som først og fremst er dumme og grådige.

Three Kings starter som en lett actionfilm som underveis skifter retning. Det blir mer alvor når de amerikanske soldatene må velge mellom gull eller samvittighet. Det er ikke vanskelig å gjette hva valget blir. Det spennende er hvem som overlever, og hvem som dør.

Actionscenene er korte, men gode. Det er driv over actionscenene, og spenningen er der. Torturscenen er herlig, den er ekkel og nervepirrende. Mark Wahlberg og George Clooney kan sakene sine, det samme kan sies om den undervurderte Cliff Curtis, som dessverre får litt for lite skjermtid.

Three Kings byr på en merkelig reise som skiller filmen ut i mengden fra andre moderne krigsfilmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.