Halloween II (1981)

I shot him 6 times! I shot him in the heart-but… HE’S NOT HUMAN!

Å lage en oppfølger er vanskelig, spesielt hvis den første filmen var skikkelig god. Halloween II er en av de bedre oppfølgerne i denne sjangeren. Nå er det slutt på lange tagninger, og lite Michael Myers. Nå ser vi Michael Myers ganske ofte, han sniker seg rundt, men ikke på samme måte som i den første filmen.

Drapene er mer varierte, typiske drap man finner i slasherfilmer med forskjellige drapsvåpen og drapsmetoder. Jeg liker varierte drap, men satt igjen med litt blandede følelser. Man får ikke helt den samme Michael Myers som i den første filmen. Kanskje ikke så rart når John Carpenter ikke er regissør. Filmstudioet ville sikkert ha flere drap, og en mer truende Michael Myers. Det fikk de.

Jamie Lee Curtis er dopet ned i nesten hele filmen, så fokuset blir rettet mot de som jobber på sykehuset. Typisk slasherfilm altså. Donald Pleasence er alltid herlig når han tar helt av, mannen er helt vill! Der Halloween hadde snikende grøss og en historie som var ganske bra, finner man de typiske rollefigurene som venter på å bli drept i Halloween II. Nakne damer betyr alltid død, spesielt når en slesking hygger seg.

Flere drap, en mindre engasjerende historie og en Michael Myers som nå har nesten blitt uovervinnelig, er det Halloween II byr på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.