Coriolanus (2011)

Hevn!

Bilde: 2.35:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: Ingen

Coriolanus blir utvist fra Roma, og han slår seg sammen med sin erkefiende, Tullus Aufidius, for å få sin hevn.

Coriolanus er ikke en film for alle. Historien er basert på et teaterstykke av William Shakespeare. Personlig vet jeg ikke vet så mye om William Shakespeare og hans teaterstykker., han har aldri vært min greie. Handlingen i Coriolanus finner sted i nåtiden med moderne krigføring og våpen, men dette er ikke en renspikket actionfilm, dette er en dialogtung film.

Coriolanus er ikke en film for popcornpublikumet. Vi får noen actionscener som er intense, resten av filmen består mest av dialog. Og dialogen er ikke vanlig dialog man hører i vanlige spillefilmer, dette er klassisk William Shakespeare-dialog med et pent og poetisk språkbruk. Så hvis du hater filmer som er teatralske, vil du ikke like denne filmen.

Skuespillerne er fantastiske, spesielt Ralph Fiennes er strålende som protagonisten. Han er så intens når han spiller en gal person som ingen liker, og ingen liker Coriolanus. En fin rolletolkning av Ralph Fiennes, som også stod for regien.

Coriolanus er en velspilt film, og det er interessant å se hvordan historien ender. Men en film for alle er den ikke.

Bilde 9/10: Mye korn, naturlige farger og et sylskarpt bilde i de fleste scener som finner sted i dagslys. Sortnivået er litt for lyst i de mørkeste partiene, det samme er noen enkelte scener som finner sted innendørs på dagen som medfører at fargene blir litt blasse. Men det er slik filmen skal være, det er ikke noe galt med utgivelsen.

Lyd 9/10: Et klart lydspor med trykk når det først smeller, og lydsporet fyller rommet med kaos de første minuttene når det er opptøyer i Roma. Ikke mye å klage på her.

Ekstramateriell 1/10: Ingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.