Varg Veum – De døde har det godt (2012)

Noe lukter råttent i Bergen.

Bildeformat: Widescreen 1.78:1
Lydformat: 5.1 DTS-HD MA
Tekster: Norsk, svensk, dansk, finsk, engelsk
Ekstramateriell: Ingen

Varg Veum forsøker å finne ut av hva som skjer med unge jenter på et asylmottak i Bergen. Da oppdager han at det er ikke bare fisken i Bergen som lukter vondt.

Jeg forventet ikke mye fra den nest siste Varg Veum-filmen, men filmen overrasket meg med en ganske god historie som klarte å engasjere. Det som skjer er litt uvirkelig, selvsagt er det mange maktpersoner som starter eksklusive maktklubber og lager et helvete for uskyldige mennesker i virkeligheten. Men når en tenker på hvor mye dritt man har opplevd i Bergen med Varg Veum, så tar det virkelig av her med ondskapsfulle mennesker. Jeg klarer ikke å kjøpe det som skjer helt der politiet ikke vet hva som foregår i byen. Fisken er råtten i Bergen, dialekten er stygg og menneskene er de verste i Norge. For det sier Varg Veum-filmene, at i Bergen finnes det veldig mange slemme og ondskapsfulle mennesker. Veldig mange!

Uansett er det ganske underholdende. Rytmen er god, og historien er noe en kan bygge videre på over flere filmer. For historien er for stor og viktig til at man kun forteller den over en spillefilm, her skulle det vært flere, eller så skulle Varg Veum – De døde har det godt, vært den med lengst spilletid i serien.

Men nå er det på tide å kaste inn håndkleet. Det er bare en film igjen i serien, og takk Gud for det. Når alt kommer til alt, er dette en akseptabel serie som jeg elsker å hate.

Bilde 8/10: Bildekvaliteten er god, men det er noen mørke scener som er for lyse. Lysstyrken er satt for høyt i noen av de mørkeste scenene. Men fargen er naturlig, og bildet er klart. Noen av de første scenene i filmen er virkelig imponerende med et skarpt og detaljert bilde med flotte farger.

Lyd 8/10: Lydkvaliteten er klar og tydelig, men dette er ikke en film som har mange actionsekvenser. Ikke forvent et dundrende lydspor, det vil du ikke få det med denne filmen.

Ekstramateriell 1/10: Ingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.