Dark Shadows (2012)

Ugliest woman I’ve ever seen.

Bilde: 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: Deleted scenes, Behind the scenes.

Vampyren Barnabas Collins returnerer hjem til sin familie. Problemet er at han har vært fanget i en kiste i nesten 200 år, så han har mye å lære. Heksa som gjorde ham til vampyr og sperret ham inne i nesten 200 år, lever fremdeles. Hun er like sjalu, og hun gjør alt for å ødelegge resten av familien Collins.

Jeg begynner å bli lei av Tim Burton og Johnny Depp nå, og jeg er ganske sikker på at jeg er ikke den eneste. Dark Shadows er en mørk komediefilm som er litt vanskelig å plassere da den har en historie som er ganske dyster. Den er kanskje litt lik Sleepy Hollow når jeg tenker etter, men den har ikke spenningen og energien som Sleepy Hollow hadde. Dette var den andre gangen jeg så filmen, og jeg likte den litt bedre nå på Blu-ray Disc, men de samme problemene er der, og disse problemene vil alltid gjøre Dark Shadows til en halv film.

Helt i starten er Dark Shadows visuelt strålende. Men når vi kommer til nåtiden, blir filmen veldig ordinær visuelt sett. Når Barnabas Collins reiser hjem til sin familie, fikk jeg følelsen av å se The Addams Family. Det eneste som påminte meg om at dette var en film regissert av Tim Burton, var Johnny Depp og Helena Bonham Carter. Utover det er det ikke så mye å hente her ser man på den visuelle stilen som ble ganske kjedelig og tam.

Johnny Depp er en god skuespiller, men som Barnabas Collins er han litt tam, morsom, men tam. Det ser ut som om Johnny Depp kjeder seg litt i rollen. Han har blitt en karikaturer av seg selv, han kan spille denne type roller i søvne, og det må han ha gjort i Dark Shadows. Så lite innlevelse, så lite energi. Nå er det på tide at Johnny Depp og Tim Burton skiller lag, og at Johnny Depp spiller mer vanlige roller og viser at det fremdeles er en glød i ham som skuespiller. Han slipper seg ikke løs i det hele tatt her, han blir så tam og energiløs. Den som stjeler showet er Eva Green. Hun leverer alt det motsatte av sin motspiller, Johnny Depp. Hun storspiller i rollen som den onde heksa. Hun lever seg inn i rollen, hun er deilig forførende og slem. Ved siden av Eva Green, er det Chloë Grace Moretz som kommer best ut. Hun er allerede en fantastisk skuespiller, og det var herlig å se henne i en rolle som en skikkelig hurpe.

Vi blir aldri godt nok kjent med Collins-familien. Det er mange interessante karakterer der, men karakterdybde eksisterer ikke. Vi ser dem, de får litt skjermtid, men det er alt. Hva er poenget med å ha med så mange gode skuespillere og ikke bruke dem nok? Manuset er for dårlig, det er svaret.

Tim Burton klarer ikke å skape magien jeg forventer av ham. Det har han ikke klart på lenge nå. Dark Shadows blir for mørk, den mangler karakterdybde og følelser og det blir for lite komedie som fungerer. Når filmen nærmer seg slutten, følte jeg endelig litt energi, men det i fysisk form i en artig slåsskamp. Jeg likte godt detaljen der ansiktet og kroppen til Angelique Bouchard slår sprekker. Men historien er ikke god nok. Det skal liksom være veldig dramatisk mot slutten av filmen, men når ikke Tim Burton klarer å skape følelser i en film som prøver sitt beste med en dyster og tragisk historie, så sier det seg selv at filmen blir flat og livløs. For jeg brydde meg ikke!

Ikke forvent så mye av Dark Shadows. Den har sine morsomme øyeblikk, og filmmusikken er strålende, men den gaper over for mye på kort tid, Tim Burton har skuffet stort siden 00-tallet, eneste skikkelige lyspunktet var Big Fish. Dark Shadows er hans beste tredje beste film siden 00-tallet, Corpse Bride kommer på en andreplass.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 5/10

Dark Shadows har ikke det skarpeste bildet, men bildekvaliteten er nesten perfekt med gode farger, bra sortnivå og svært god kvalitet når det gjelder dunkle innendørsscener.

Filmmusikken er det som dominerer lydbildet, og den er klar og fyller rommet på en fin måte. Problemet er at dialogen kan være litt uklar og innestengt, det er noen scener det er nesten umulig å høre hva karakterene sier uten undertekst. Det er rett og slett litt merkelig med tanke på at dette er en påkostet produksjon.

Ekstra-materialet består av slettede scener og bakomfilmener fordelt på klipp som varer i rundt 4-5 minutter.

5 thoughts on “Dark Shadows (2012)”

  1. Skal jeg være ærlig så hadde jeg den var bedre enn det du sa i din post … men jeg føler akkurat det samme. Jeg likte filmen men synes den var langt fra så god jeg hadde håpa på… men men jeg kan ikke forvente Beetlejuice hver gang heller da.

  2. Dette var skuffende greier. Med superkomboen Depp – Burton håpet jeg på en lekkerbisken av en film med masse mørk humor. Dessverre er manus og historie for tynn, når Burton i tillegg feiler i regi og Depp er uinspirert blir det en svak 3/10. 2012s største skuffelse til nå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.