Mad Max (1979)

I am the Nightrider. I’m a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!

Den første Mad Max-filmen starter bra med raske biler, men etter en flott og adrenalinfylt åpningsscene daler tempoet og filmen blir til dels uinteressant med dårlig dialog og elendig filmmusikk som ikke passer inn i det hele tatt.

Familieidyllen er rett og slett kjedelig å være med på, jeg vil se raske biler og fargerike skurker. Skurkene er morsomme i starten, men etter fem minutter har de utspilt sin rolle. Mot slutten får vi endelig se den ekte Mad Max, før det har Mad Max vært en kjedelig familiemann. Men da er filmen ferdig, og man kan se frem til Mad Max 2 som er i en helt annen liga enn den første filmen.

Mad Max har ikke holdt seg like bra som jeg forventet. Dette var en gjenganger i VHS-spilleren, og jeg er ganske sikker på at dette var siste gang jeg så den, hvis den ikke dukker opp på Blu-ray Disc.

16 thoughts on “Mad Max (1979)”

 1. Helt enig denne var gørrkjedelig, kjøpte nummer 2 på blu-ray i dag. Har hørt mye bra om den. 🙂

  1. Første filmen er ganske oppskrytt, helt enig. Gled deg til film nr. 2 og gråt over den andre halvdelen i den tredje filmen. Grusom forvandling til å være ganske kul i den første halvdelen.

 2. Men den tredje er jo med Tina Turner, det må jo være bra. Hahaha! Bare fleiper. Den går vel generelt for å være crap.

  1. Hehe, ja, Tina Turner, glemmer stadig henne. Men den er ganske bra den første halvdelen, men så dukker jævelungene opp, fy pokker! Problemet er at det var to personer som regisserte filmen, det merker man jævla godt! Det skjedde noe i livet til Miller, så han måtte ha en støttespiller som hjalp til med å lage filmen, et dårlig valg det der!

   Kos deg med MM2, den er konge.

 3. Likte veldig godt nummer to. En ganske annen stil en den første. Ganske sære greier egentlig. Haha! Den scenen med bomerangen!

  1. Ja, den er fin. Det samme er antrekket til slemmingene, S&M, jævla pervoer! Hvis jeg ikke husker feil hadde de ikke råd til andre kostymer, så de besøkte en S&M-butikk.

   Og denne introduksjonen er konge: Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla!

   1. Haha, de klærne er sinnsyk freaky, rompa bar på noen av de til og med!

    Den introduksjonen lo jeg godt av, fikk meg av en eller annen grunn til å tenke på Monthy Python.

    Så at Beyond Thunderdome lå på Netflix, så satser på at jeg sjekker den ut snart. 🙂

 4. Da har jeg fått sett den tredje også. Synes første halvdelen var brilliant. Andre halvdel synes jeg egentlig var midt på treet. Det som ødelegger er jo at det på mange måter ikke er Mad Max lenger da. Men jeg synes det var underholdene, selv om kidsa var plagsome til tider.
  Nå er ikke jeg typen som gir karakter til filmer, men her hadde jeg nok havnet på 5/10, fælt å si det men jeg koste meg mer med denne enn Mad Max 1. Max 2 i forhold til hvor mye jeg koste meg, hvor vill den var og at jeg elsket den drømmeaktige verdenen, så er vel den en 8/10.
  Da er det bare å få sett den siste Mad Max, George Miller i registolen og selveste go’karen Tom Hardy som Max. Har troa. 🙂

  1. Ja, den første halvdelen er ganske god, for min del blir det en hard krasjlanding når jævelungene dukker opp, satans Peter Pan-jævler!

   Gleder meg til å se den siste jeg også, stor fan av Tom Hardy. Men orker ikke på kino lenger, for mye pes. 😉

 5. Jeg digger Tom Hardy. Synes han vær skikkelig rå i Bronson (er det bare jeg som like den filmen?), har også hørt av Charlize Theron gjør en veldig god jobb i den siste Mad Max.
  By the way, jeg fikk meg lap-top i dag, noe jeg ikke har hatt på ett år grunnet saftsøl. Men samtidig har jeg også tenkt å prøve meg på filmblogging jeg også.:)
  Her er min første anmeldelse hvis du er interessert:
  http://monowonderland.blogspot.no/2015/06/fitzcarraldo-1982-tyskland-regi-werner.html

  Kan nevne at jeg ble inspirert til å prøve etter å ha hengt mye her på din blogg.
  Peace!:)

  1. Du og noen få til likte Bronson, kanskje ti stykker? 😉 Jeg likte ikke Bronson, jeg likte heller ikke Valhalla Rising og Only God Forgives. Var vel ikke verdens dårligste filmer, men de falt ikke i smak. Av de tre tror jeg at jeg foretrekker Bronson, pga. Tom Hardy.

   Artig at du forsøker deg på skrive filmanmeldelser du også, er for få i Norge, spesielt skal vi kalle det for singlebloggere som ikke er en del av et større team. Aldri vært stor fan av det formatet der, det er det flere grunner til, blir for mye rot og normalt sett mangler sider som dette en egen sjel når det er for mange skribenter og for mye gjennomtrekk. Ikke fan i det hele tatt.

   Morsomt at du anmeldte Fitzcarraldo som første film, har bare sett noen av de nyeste filmene til Herzog, hadde tenkt snart å dykke ned i hans univers, da spesielt med Kinski i hovedrollen. Jævla gærning han fyren der altså! Fin anmeldelse, følte det den var personlig, informativ og lengden var perfekt, etter min mening da, ikke fan av for lange anmeldelser heller jeg da. 🙂

   Fikk problemer med å kommentere på bloggen din, du har ikke mulighet å legge inn Disqus eller noe slik jeg har som er det vanligste?

   Takk for det, det var hyggelig å høre! 🙂

 6. Takk for hyggelige tilbakemeldinger. Nå skal det gå an å kommentere også. 🙂
  Jeg likte heller ikke Vallhalla Rising. Men Only God Forgives likte jeg veldig godt. Sett dette er mange som ikke var så veldig fan av den. 😀

  1. Synes Only God Forgives ble en jævla stor nedtur etter klassikeren Drive. Den filmen elsker jeg av hele mitt hjerte, ble så skuffet over Only God Forgives. Elsker atmosfæren, filmmusikken og romansen i Drive, følte ikke mye når jeg så Only God Forgives, bare skuffelse. Mulig det var 20 personer som likte Only God Forgives. 😉

 7. Ja, Drive er i en klasse for seg selv. Som du sier, så er det atmosfæren i filmen. Synes den til tider er sykt creepy. Elsker også lydbilde og det fantastiske soundtracket.
  Er spent på neste til Refn, skal vistnok være grøsser. Blir spennende å se. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.