The Conspirator (2010)

You’re my witness! Should I not expect you to tell me the truth?

Språk og lyd: Engelsk, DTS-HD Master Audio
Tekst: Dansk, Finsk, Norsk, Svensk
Bilde: 16:9 Anamorphic Widescreen, 1.78:1, 1080p
Ekstramateriell: The Conspirator: The Plot to Kill Lincoln, The Making of The Conspirator

USAs president, Abraham Lincoln, blir skutt og drept den 14. april 1865. Mary Surratt blir beskyldt for å være delaktig i attentatet, noe hun benekter. Advokat Frederick Aiken får jobben med å forsvare henne, men selv ikke han tror hun er uskyldig. Men så begynner han etter hvert å tvile da rettssaken blir en farse med løgner og mektige menn som vil se henne henge.

Som ventet var The Conspirator en langtekkelig film uten liv og røre. Robert Redford er en rolig kar, noe en merker når han er regissør. Tiden går sakte unna, filmen mangler energi og spenning. Jeg følte ingenting for Mary Surratt, noe jeg heller ikke ble overrasket over da Robin Wright ikke er en god skuespiller. Hun har ikke noe form for karisma eller utstråling, hun er som alltid livløs og lite interessant.

Det største problemet med The Conspirator er de kjedelige rollefigurene og historien som mangler nerve. Selv en skuespiller som James McAvoy blir holdt mye tilbake, ingen får lov til å utfolde seg, Robert Redford doper ned skuespillerne så de går rundt i halvsøvne. De får ikke lov til å vise energi, det vil si, i kun en scene ser vi energi, det er når eminente Tom Wilkinson holder en tordentale i retten. Det er høydepunktet, etter det følger vi tomme og trege rollefigurer i deres hverdag og i rettssalen der det ikke er noe form for dramatikk. Skuffende saker.

The Conspirator er en livløs film uten dramatikk og nerve. Du venter bare på at filmen skal slutte, for den blir en lang utholdenhetsprøve.

Bilde 6/10:Bildekvaliteten er et vanskelig tema med denne utgaven. Det er vanskelig å få til noe bedre når selve filmen ikke kan gi rom for noe særlig bedre bildekvalitet kan det se ut som. Det blir litt for mykt, mangler dybde og skarphet. Føltes ut som om jeg så en DVD noen ganger. Men jeg er ganske sikker på at det var et visuelt valg.

Lyd 7/10: Lyden er bedre enn bildet. Den er klar, det meste kommer fra senter og fronthøyttalerne, det er egentlig alt. Dette er en dialogdrevet film der filmmusikken ikke gjør så mye for filmopplevelsen, den blir like anonym som Robert Redford som regissør.

Ekstramateriell 7/10: Det beste med hele filmen er The Conspirator: The Plot to Kill Lincoln. Den er mer interessant enn selve filmen, og varer i rundt 66 minutter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.