The Darkest Hour (2011)

They came here with a plan.

Bildeformat: Widescreen 2.40:1
Lydformat: 5.1 DTS HD, DD 5.1
Tekster: Norsk, svensk, dansk, finsk, engelsk
Ekstramateriell: Visualizing an invasion featurette. Deletes scenes. Extended scene.

To venner reiser over til Russland for å tjene store penger. En slem svenske stopper drømmen, og når de ikke trodde ting kunne bli verre, blir verden angrepet av utenomjordiske skapninger som er nesten usynlige og lite vennlige. Verden er i trøbbel, vil bestevennene stoppe de slemme utenomjordiske skapningene når ingen andre kan?

The Darkest Hour er nok en film som aldri skulle fått grønt lys. Manuset er elendig. Jeg ser mye rart, og en merker når idetørken begynner å skade filmopplevelsene med en elendig historie med kanskje tidenes kjedeligste utenomjordiske skapninger som ikke er skremmende. Her finner man ut at man skal bruke metoden som gjorde Jaws så skummel, det vil si at vi ser svært lite til gjestene fra verdensrommet. Men denne formelen fungerer ikke med utenomjordiske skapninger, spesielt ikke når de er så mange og invaderer jorden. Det blir bare irriterende, og spenning filmen prøver å skape blir helt borte med de idiotiske utenomjordiske skapningene som er noe form for energibølger. Så skremmende! Du vet noe er galt når heltene løper rundt med lyspærer på seg, og spesialvåpnene de bruker ser ut som de hører hjemme i en parodifilm fra 60-tallet.

Dialogen er ille å høre på. Du får vondt av skuespillerne, spesielt når vi stifter bekjentskap med en russisk motstandsgruppe der lederen sier de mest tilbakestående ting som vil gi deg brekningsfornemmelser og latterkramper. Dette er flaut!

The Darkest Hour er en film som er umulig å ta alvorlig, det holder med å lese handlingsreferatet, det burde skremme de fleste. Se for deg Terminator Salvation, bare bytt ut roboter med noen usynlige energibølger av noen utenomjordiske skapninger. Det er bare å se på kortfilmen så skjønner man hvor folkene bak filmen har hentet sine ideer fra. Dette er en film myntet på tenåringer og de som er noen år yngre. Du finner ikke noe spenning eller mening her. Rollefigurene bryr du deg ikke om, de er tomme og uten personlighet. Alle nybegynnerfeil som er mulig å gjøre, gjør folkene bak The Darkest Hour.

Bilde 8/10: Bildekvaliteten er god for det meste, spesielt i dagslys ser filmen strålende ut med levende farger og klarhet i bildet uten noe støy. I mørkere partier blir bildet litt mykt, og fargene blir litt for blasse. Dette gjelder kun noen få scener.

Lyd 7/10: Lyden skuffet litt. Den er klar og tydelig, men den blir for tilbakelent, mangler trykk og fraspark. Lyden klarte aldri å fylle rommet som jeg forventet den skulle gjøre, men mot slutten får endelig sidehøyttalerne jobbet litt. Det er ikke et dårlig lydspor, for all del, men referansekvalitet er det ikke.

Ekstramateriell 4/10: Ikke så mye spennende å hente her. Det beste med hele utgivelsen er kortfilmen, som er bedre enn spillefilmen. Det er også litt interessant å høre menneskene bak filmen som er stolte av det de skapte, noe de ikke burde være.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.