The Bourne Identity (2002)

Who am I?

The Bourne Identity satte James Bond på plass når den kom ut i 2002. Dette er filmen og serien som på en måte tvang James Bond til å fornye seg med realisme. Matt Damon kler rollen som Jason Bourne. Jeg har aldri helt likt karen, men her er han strålende som en agent med hukommelsestap.

Man merker at den første filmen i trilogien er regissert av en annen type regissør enn Paul Greengrass. Doug Liman har mer kontroll og ro enn Paul Greengrass, som begynte med å riste og veive kameraet overalt. Jeg vet ikke helt hvem jeg foretrekker, det er en stund siden jeg så de to andre filmene regissert av Paul Greengrass. Sistnevnte bringer mer action og kaos, Doug Liman fikk æren med å presentere Jason Bourne for publikumet, og han gjorde en god jobb.

The Bourne Identity er en ganske treg film hvis man sammenligner den med de to neste filmene i trilogien. Her kommer man godt innpå Jason Bourne og hans utkårede, spilt av Franka Potente. Spenning er det helt til rulleteksten dukker opp, og den herlige melodien til Moby blir spilt. Den melodien passer så bra til stemningen vi finner i The Bourne Identity, det samme gjør kjenningsmelodien.

Vi får se noen actionscener det er klasse over. Nærkampene er herlige og hardtslående, og biljakten er det fart over. Doug Liman har kontroll hele veien. Han er trygg på det han gjør, og det blir avslappende å se på actionscenene.

En herlig førstefilm som var en meget viktig brikke i trilogien. Ikke den mest fartsfylte filmen, men her finner man gode skuespillere og en historie som vekker interesse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.