Arme Riddere (2011)

Hvem stikker av med pengene?

Arme Riddere er nok en norsk film som ønsker å være en britisk gangsterfilm med litt sort humor og råskap. Det er merkelig hvordan norske filmskapere har problemer med å skape noe eget, noe man forbinder med Norge. Jeg blir alltid sittende igjen med en flau bismak når jeg ser filmer som Arme Riddere, dette er en film som ønsker at den ikke var laget i Norge. Filmen har en identitetskrise, som så mange andre norske filmer.

Arme Riddere er ikke vanskelig å følge, siden den låner det meste fra The Usual Suspects (1995). Den er lite original, men når sant skal sies, har jeg sett dårligere forsøk på britisk gangsterfilm. Den som redder filmen er Henrik Mestad. Han er det eneste lyspunktet i filmen der han skaper en litt ubehagelig og trykket stemning. Resten av gjengen er tomme skall uten sjarm.

Slutten er elendig og fordummende. Du må nesten se den selv for å forstå hvor elendig den er. Her skal man ha det til at man kommer langt med 1,7 millioner norske kroner. Er dette en ond spøk?

Arme Riddere er i det minste bedre enn Tomme tønner-filmene, ikke at det skal så mye til.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.