Another Earth (2011)

Maybe they’re up there. Maybe not. Maybe.

Another Earth var en film som irriterte meg der den ønsket å være så dyp og sår. Det som ødelegger mye av filmen er elendig og ujevn kameraføring. Jeg falt ut av filmen kun etter 10 minutter med elendig klipping, og en amatør bak kameraet som tror han er så kul med kameraføring fra helvete. Kamerabruken i Another Earth er absolutt noe av det verste jeg har sett. Det er som om en student fant ut at han skulle lage en film, bare at han visste ikke noe om det filmtekniske, og resultatet ble Another Earth.

Historien er grei nok, men Another Earth føltes billig ut. Det er ille når jeg føler at regissøren bak kameraet i Another Earth, er like dårlig som regissør James Nguyen. Du vet, mannen som lagde den fantastiske Birdemic: Shock and Terror.

En kan lukte amatørproduksjon lang vei, en studentfilm rettere sagt. Og det er synd, for Another Earth har noen gode ideer som blir ødelagt av at den hele tiden påminner deg om at filmen har en regissør som ikke helt vet hvordan man skal håndtere et kamera. Ikke nok med det ønsker Another Earth å være dyp med scener som ikke gir mening. Dette er en film som ønsker å være en kunstfilm, et elendig forsøk med et manuset som ikke holder mål når det gjelder å engasjere seerne.

Det eneste positive med Another Earth er Brit Marling. Hun gjør en god jobb, det er alt. Noen gode ideer har Another Earth, men med elendig regi, og en historie som såvidt har puls, er dette en film man burde unngå. Dette er rett og slett en pretensiøs film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.