Breaking Bad: Season 4 (2011)

To fiender, ett felles mål.

Det er en god grunn til at Breaking Bad regnes av mange som den beste TV-serien om dagen. Den fjerde sesongen har ikke en eneste svak episode, dette er en perfekt sesong med en fantastisk sesongavslutning.

Walter White har tatt vann over hodet. Han gjør dumme valg som gjør forholdet til Jesse Pinkman vanskelig, spesielt når Gustavo Fring tar Jesse Pinkman under hans vinger og fryser ut Walter White. Walter White vet at hans tid er snart omme, og mannen er helt desperat. Men i den siste episoden viser han sin nye side når vi ser det siste bildet i hans hage før rulleteksten dukker opp. Walter White har blitt den mann jeg forventet han skulle bli etter noen sesonger, nemlig et monster.

Dette her var en stor sesong. Det er bare å ta av seg hatten med hvordan Breaking Bad bygger sakte men sikkert opp historien og rollefigurene. Filmmusikken er fantastisk, den setter stemningen sammen med langsomme og ubehagelig scener. Den fjerde sesongen er nervepirrende helt til siste sekund, her finnes det ikke mye dødtid. Skuespillerne er fantastiske i sine roller. Mange av rollefigurene sier svært lite, og det er fantastisk å se på skuespillerne kun spille på kroppsspråket. Det er ikke ofte jeg liker de fleste skuespillerne i en film eller i en serie, men i Breaking Bad har vi kun et svakt ledd, RJ Mitte. Det er kanskje ikke hans skyld, men hans rollefigur er så kjedelig og uvesentlig i serien. Han er bare til bry, han har ikke noe å tilby serien i det hele tatt.

Nå er det kun en sesong igjen. Walter White har blitt det nye monsteret, mannen er uspiselig i den fjerde sesongen. Han har ikke godhet igjen i seg, hans sjel har forsvunnet for mange episoder siden. Jeg ser for meg at Walter White blir drept, eller at han får sykdommen tilbake. Det beste er hvis han dør, men en skal aldri si aldri i Breaking Bad, det lukter kanskje en annen slutt?

One thought on “Breaking Bad: Season 4 (2011)”

  1. Da var serien ferdig for noen uker siden. Helt ok siste sesong, men jeg vil ikke gi siste sesongen mer enn 7/10. Var bare 8 episoder, de var helt klart gira på å avslutte eventyret raskest mulig, følte de tok noen snarveier og det var ikke like mye oppbygging frem mot de voldelige klimaksene som kom, samt de ikke voldelige konklusjonene.

    “SPOILERALLERT”:

    Det jeg ikke liker er at slutten åpner en smule for en sesong 6, siden både Walther lever, men det er fremdeles noen monstre i skapet, for å si det mildt. jeg håper ikke det, de kan eventuelt lage en dobbelepisode for å avslutte hele greia og få tatt livet av ham.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.