Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi (1983)

Et hjerte av gull.

Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi er den svakeste filmen i den originale trilogien. Kontrastene fra den andre filmen er store. Vekk er den bekmørke og herlige atmosfæren, nå er det små bjørner og stygge skapninger i sentrum, og selvsagt en ekkel trønder som hjelper Billy Dee Williams når han får tilbake skipet sitt. Trøndere er overalt, også i verdensrommet!

Dette var min favorittfilm i trilogien når jeg var ung og dum. Grunnen var at filmen aldri stod stille, det skjer noe hele tiden, men kvantitet behøver ikke å bety så mye når kvaliteten mangler. De små Ewokene ødelegger så mye, jeg hater George Lucas og hans barnslige sider. Ikke nok med det så ble jeg tvunget til å se de nye utgavene der man lett ser de kunstige dataeffektene George Lucas har lagt til. Det verste er at han har han byttet ut David Prowse med styggingen og den meget talentløse Hayden Christensen! Snakk om å sette pris på fansen av serien! George Lucas er nå en mann de fleste filmelskere rister på hodet av. Mannen skulle vært bundet og kneblet, gjemt i en kiste og aldri mer fått sett dagslys etter at han mistet helt bedømmelseevnen.

De tre første filmene satte en standard ingen senere har klart å følge. De to første filmene er knallgode, den tredje gjør jobben, men manuset var ikke bra nok. Mark Hamill trengte også en hårklipp, han ser jo ut som om han akkurat er ferdig med innspillingen av Planet of the Apes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.