Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980)

I am your father.

Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back regnes for å være den beste Star Wars-filmen, det kan jeg ikke si imot. Når jeg var yngre var den siste filmen favorittfilmen min, Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back syntes jeg på den tiden var den dårligste i trilogien. Nå har jeg blitt voksen, og man ser annerledes på ting enn når man var ung og dum. Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back er en klassiker som har et av de største øyeblikkene i filmhistorien. Alle vet hva jeg snakker om.

Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back er først og fremst en mørk film der det meste går til helvete for våre helter. Det skjer mindre her enn i den første filmen, noe som ikke gjør noe, dette er en annen type film som nok George Lucas ikke hadde fått til like godt som Irvin Kershner. Atmosfæren er herlig mørk, Luke Skywalker blir satt på harde prøvelser når han må stå egne bein sammen med en grønn liten skapning ved navn Yoda.

En fantastisk film man kanskje setter mer pris på når man blir eldre. Måten filmen avslutter på er nydelig, man vil se neste film med en eneste gang, akkurat som i Back to the Future.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.