Thank You For Smoking (2005)

The message Hollywood needs to send out is ‘Smoking Is Cool!’

Nick Naylor jobber som talsmann for tobakksindustrien, og er utrolig dyktig i jobben sin. Men livet hans blir snudd opp ned en dag da han prater litt for mye under en sexakt med en kvinnelig journalist.

Thank You For Smoking er en ganske bra og skarp komediefilm. Filmen er ikke for alle, så ikke forvent deg en Jim Carrey-komediefilm. Når det er Jason Reitman som er regissør får man skarp og satirisk dialog. Nick Naylor er en herlig type som har det i kjeften, han er politisk ukorrekt, og med det får jeg automatisk respekt for hans standpunkter, selv om det meste han sier er tøv når det gjelder tobakk. Jeg braste ikke ut i latterkrampe, men trakk mye på smilebåndet. Når Nick Naylor i starten møter kreftgutten, ja, den scenen setter standard for hele filmen.

Aaron Eckhart som Nick Naylor er strålende i denne filmen. Mannen gnistrer i rollen, og det er han som bærer filmen. Katie Holmes er ikke en dyktig skuespiller etter min mening, og det beviser hun igjen her. Det nytter ikke bare å være litt søt når hun ikke kommer ut som troverdig for fem øre. Jeg tror ikke på det hun forsøker å formidle i filmene hun medvirker i, samtidig ser hun ut som en tenåring. Det skal vi selvsagt misunne henne, men som skuespiller blir dette ødeleggende når hun skal spille mer seriøse roller.

Thank You For Smoking er en film med glimt i øyet, og den er ganske smart også.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.