Cowboys & Aliens (2011)

Demons took your gold. When you get to Hell, you can ask for it back.

Cowboys & Aliens var ikke like dårlig som forventet. Det er en forutsigbar film med gode spesialeffekter, men spilletiden er for lang og overraskelsene uteblir. Jeg satt hele tiden å tenkte at dette kunne faktisk vært Halo-filmen som aldri ble til en realitet. De utenomjordiske skapningene og våpnene minte meg om Halo, så jeg vil gjerne se en filmatisering av spillene da spesialeffektene er gode nok i dagslys, det så vi også i District 9.

Problemet til Cowboys & Aliens er at filmen er for mørk og seriøs. Noe humor er det her selvsagt, men tonen er mørk og filmen mangler fargerike rollefigurer. Det holder ikke med stereotypiske rollefigurer som indianere som ruser helten for at han skal huske hvor han rømte fra. Og når det først oppstår spenning mellom menneskene, så dukker det opp noen utenomjordiske skapninger som ødelegger det filmen bygde opp til. Dette skjer hver gang, scene etter scene blir avbrutt av utenomjordiske skapninger og en haug med indianere. Skikkelig irriterende som gjør at filmen blir veldig forutsigbar.

Visuelt ser filmen lekker ut, og actionsekvensene er greie nok. Men scenene der de utenomjordiske skapningene hamstrer mennesker er kjedelige og repeterende. Det blir for mye War of the Worlds, og det har vi sett bedre og mer spennende i den filmen.

En litt for lang film, og stereotypiske rollefigurer ødelegger mye sammen med veldig forutsigbare scener. Det emosjonelle båndet mellom rollefigurene uteblir, Cowboys & Aliens er en film med tøffe og kalde rollefigurer som later som om de har et felles mål for å finne sine kjære. Jeg kjedet meg aldri, det var en fornøyelig reise som jeg kanskje en gang vil besøke igjen. Men hvor ble det av en sympatisk helt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.