The River Wild (1994)

We never had nicknames where I came from. Certainly not “White Water.” White trash, maybe.

The River Wild er en merkelig filmopplevelse. Sjanger er thriller, men i mange scener føltes dette ut som en mørkere familiefilm som passer for alle, noe den selvsagt ikke gjør når Kevin Bacon er skurk.

Rollelisten er imponerende, Kevin Bacon, Meryl Streep, John C. Reilly og David Strathaim. Fire av de beste i en og samme film kan jo ikke bli dårlig? The River Wild er ikke en dårlig film, den er bare merkelig og spiller på feil strenger i mange scener. En stor feil er at her har filmen samlet en kvalm kjernefamilie med en drittunge, to voksne som er iferd med å gli fra hverandre og en jævla golden retriever!

Hunden og ungen sjarmerer ikke, jeg ville se dem dø. Filmmusikken er latterlig og hører heller ikke hjemme i en så mørk film som The River Wild. Hadde nå bare Meryl Streep og David Strathaim hatt noe form for kjemi. Hadde nå bare drittungen og bikkja druknet tidlig i filmen, og Meryl Streep og David Strathaim hadde hatt en datter istedenfor en sønn, kunne det ha fungert bedre. Men jeg følte ingenting for denne irriterende familien som vet å overgå alle odds. David Strathaim som blir forvandlet til John Rambo sier egentlig alt. Herregud, det er så latterlig!

The River Wild er en fin film å se på, raftingen er spennende og direkte idiotisk å se på når mor og far ikke bruker hjelm. Disse to foreldrene er skikkelig dårlige forbilder for unger. Sønnen må bruke hjelm, de to slipper unna, for uhell skjer ikke dem!

Jeg tror The River Wild vil irritere alle med en eller flere ting. Det er urealistisk, rollefigurene er idioter og kjemien mellom familiemedlemmene er helt borte. Meryl Streep leverer også en av sine dårligste rolletolkninger i karrieren. Det er ikke en eneste scene der jeg tror på henne at hun bryr seg så mye om familien sin. Spesielt en scene skiller seg ut, det er når hun hvisker til Kevin Bacon. Forferdelig av Meryl Streep, rett og slett elendig. Meryl Streep er ikke redd, ikke har hun følelser her heller. En slapp rolletolkning der Meryl Streep kun er ute etter en ting, vise litt muskler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.