The Cannonball Run (1981)

Well, I was just repayin’ you for what you and the chocolate monk did back in Ohio.

Nok en film jeg vokste opp med. The Cannonball Run er en film med glimt i øyet, men det blir for mye prat og for lite bilkjøring. Skuespillerne har det morsomt der de referer til tidligere roller de har spilt, og noen spiller seg selv som f.eks. Roger Moore.

Her får man også noen morsomme rasistiske bemerkninger som når Burt Reynolds kaller Sammy Davis Jr. for en sjokolademunk. Sånt får vi ikke høre i dag, og det er synd så lenge alle parter i filmen synes det er greit. Men så har vi noen hårsåre publikummere som sikkert vil lage oppstyr. Å være politisk korrekt er feigt og struper kreativiteten og humor, bare for at noen idioter skal være så jævla selvhøytidelige. Lenge leve sjokolademunken og kamelryttere! Ikke nok med det blir Jackie Chan og Michael Hui fremstilt som japanere. De snakker kantonesisk hele tiden, eneste japanske er bilen de kjører. Men jeg bryr meg ikke, her er alt lov og de fleste i vesten trodde nok at Jackie Chan var japansk og at de snakket japansk i filmen.

The Cannonball Run er ikke en god film ser man på historien, og det er svært få imponerende og nervepirrende bilscener. Men den er stjernespekket med skuespillere som har de morsomt der de fornærmer hverandre og sitt publikum. Det er en idiotisk film som alltid har et ess i armet når det blir for mye prat, det kommer alltid en upassende kommentar eller en idiotisk scene.

The Cannonball Run er en kaotisk film som hadde vært svært dårlig hadde det ikke vært for alle kjendisene som medvirker i filmen.

2 thoughts on “The Cannonball Run (1981)”

  1. Nå fikk jeg nesten lyst til å se hele serien og Smokey and the bandit serien… Savner den humoren som var på den tiden. Er vel ikke lenge til det kommer re-makes av de heller med politisk korrekte vitser :S

    1. Det stemmer. Blir nok mer banning da, Chocolate monk ler jeg fremdeles godt av i dag. 🙂 Kevin Smith hadde noen fine replikker i Clerks 2, porch monkey og nigger knife, hahaha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.